RESUM SORTIDA DE SITGES


Seguint amb la idea que orienta les nostres trobades de enfortir els lligams entre persones de diferents orígens però amb el català com a vincle de unió entre elles, finalment vint-i-cinc persones ens varem reunir el passat dia 21 de Febrer per realitzar la sortida programada per visitar Sitges.

La sortida es divideix en dues parts, al matí visita dels tres Museus emblemàtics de Sitges i a la tarda passejada assossegada pels seus carrers i de passada viure l’ambient previ al Carnaval. Als Museus les explicacions ens les donaran guies especialitzats que ens expliquen acuradament tot el que en ells s’ensenya i les petites histories de cadascun dels llocs i dels personatges que l’han fet possible.



A les onze es comença la visita al Museu Romàntic, edifici que ens explica com era la vida de una família adinerada de finals del segle XIX i que es complementa amb una exposició de nines de la mateixa època, col·lecció de l’artista Lola Anglada.




A les dotze es visita el Cau Ferrat punt de trobada i centre neuràlgic del Sitges artístic i bohemi de començaments del segle XX. Residència i taller de Santiago Rusiñol, podem admirar tant l’edifici, com totes les obres que si exposen, des de ceràmica, pintures i escultures fins els famosos ferros forjats que donen nom al lloc.




I acabem amb la visita al Museu Maricel on destaca la seva balconada al mar així com diverses exposicions de mobles, pintures i escultures, resultat de les donacions de diversos col·leccionistes.





Desprès de dinar en un lloc arrecerat al aire lliure per recuperar forces, es dona una volta pel passeig del mar fins al jardí romàntic i pels carrers de Sitges donant per acabada la sortida, en un ambient distés i amb ganes de retrobar-nos novament.